עוגת תפוזים אישיתמתים על עוגות תפוזים, אבל מתבאסים מכמות הביצים והפחמימות הריקות? הנה לכם אלטנרטיבה מעולה: מתוקה, טעימה, והכי חשוב - בריאה מכל הכיוונים
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
זה כבר כמה זמן שאני מתכננת להכין עוגת תפוזים בריאה - בלי מיליון ביצים, סוכר וקמח לבן, אבל גם בלי להתפשר על הטעם. אז הורדתי את כמות הביצים, השתמשתי בקמח מלא, בסוכר חום וגם במעט דבש - וקיבלתי עוגות טעימות להפליא, במרקם שמזכיר עוגת סולת עשירה. זהירות, קשה להפסיק לנשנש. המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 טורפים את הביצים בקערה גדולה ומוסיפים את גרידת התפוז, מיץ התפוזים, השמן, הסוכר, הקמח, הקינמון ואבקת האפייה. מערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת, אבל לא יותר מזה. 3 מוסיפים את הדבש בהדרגה תוך כדי ערבוב. 4 משמנים 12 תבניות אישיות ויוצקים את התערובת. מפזרים מעל מעט שבבי קוקוס (לא חובה) ואופים בתנור כ-15 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגות יוצא יבש. * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
|