קשה להתווכח עם זה – ילדים אוהבים פתיתים. הבעיה היא שהפתיתים הרגילים עשויים (לרוב) מקמח לבן ואין בהם יותר מדי ערכים תזונתיים, למעט קלוריות. אז איך אפשר לשדרג את התוספת הזאת מבחינה בריאותית? דבר ראשון, מסתבר שאפשר להשיג פתיתים מקמח מלא או מקמח כוסמין מלא, שזה כבר טוב. בנוסף, נעדיף להשתמש בשמן זית ולא בשמן רגיל. לזה נוסיף רסק עגבניות שלא מכיל סוכר אלא 100% עגבניות, ונשדרג עם קצת בצל, גזר ואפונה.

פתיתים בריאים עם אפונה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פתיתים בריאים. כן כן, יש דבר כזה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

אם אתם רוצים להפוך את הפתיתים האלה לארוחה שלמה - תעשו כמוני; אני לוקחת 2-3 כפות מהתבשיל הזה, מערבבת עם ביצה אחת ומכינה "מקושקשת פתיתים". בריא בריא, טעים טעים.

פתיתים מקמח כוסמין עם אפונה

המרכיבים:
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ
1 גזר מגורר
2 כוסות פתיתים מקמח כוסמין מלא
3 כוסות מים רותחים (2+1)
1 כוס אפונה קפואה שהופשרה
1 כף רסק עגבניות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן זית בסיר בינוני. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, הגזר והפתיתים ומטגנים 3 דקות.

2. מוסיפים לסיר שתי כוסות מים רותחים ואת האפונה, ומערבבים.

3. מערבבים את כוס המים הנוספת עם רסק העגבניות והתבלינים, מוסיפים לסיר ומערבבים.

4. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 10 דקות, תוך בחישה מדי פעם.

5. מסירים מהאש, מערבבים ומשאירים מכוסה לעוד 5 דקות.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

>> בשבוע שעבר הכנו "חומוס" מעולה מעדשים כתומות
>> והנה סינטה בטורטייה בפחות מ-500 קלוריות

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים