מה אפשר למרוח לילד בסנדוויץ', שיש לו ערך תזונתי גבוה? עוד פעם טחינה? אבוקדו? גבינה לבנה? חומוס זו אפשרות לא רעה, הבעיה היא שחומוס קנוי הוא לא בריא במיוחד, בגלל כל החומרים שמטרתם להאריך את חיי המדף. אז נכון שאפשר להכין חומוס בבית, אבל זה אומר להשרות את החומוסים לפחות 6-8 שעות, לבשל אותם ארוכות, לעבד במעבד מזון, וכל זה בשביל ממרח שלרוב לא באמת מזכיר את החומוס שאנחנו מכירים ואוהבים.
אז חיפשתי תחליף קל יותר לטיפול, הכנה ועיכול מגרגירי החומוס, ומצאתי את העדשים הכתומות. בישלתי אותן עם דלורית, הוספתי טחינה ומלח, וזהו! תוך חצי שעה, בלי שום הכנות מוקדמות, קיבלתי "חומוס" טעים, פשוט ובריא, ועשיר מאוד בברזל.
חומוס עדשים כתומות
המרכיבים:
1/2 כוס עדשים כתומות
1/2 דלורית (150 גרם), נקייה מגרעינים, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
כוס ורבע מים
מעט אגוז מוסקט
1/3 כוס טחינה משומשום מלא
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. שוטפים את העדשים במסננת. שמים בסיר קטן את העדשים והדלורית ומוסיפים את המים ואגוז המוסקט. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים כ-25 דקות עד שהעדשים רכות לגמרי.
2. טוחנים באמצעות בלנדר מוט, מוסיפים את הטחינה תוך כדי בחישה מהירה, מוסיפים את המלח וטוחנים שוב. שומרים במקרר עד ארבעה ימים.
* כדי להבטיח את המרקם הרצוי אפשר לסנן את העדשים והדלורית אחרי הבישול, לשמור בצד את נוזלי הבישול ואז להוסיף אותם בהדרגה (אחרי שלב הוספת המלח), עד שמגיעים למרקם הרצוי.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא
שתפו עם החברים שלכם את החומוס הכי בריא שיש
>> בשבוע שעבר הכנו אטריות אורז מלא עם אצות וברוקולי