יותר מהכל, הקיץ הוא העונה של הפירות. אני בטוחה שאני לא היחידה שמצטיידת בהמון פירות בימים החמים האלה, ולצערנו, אולי בגלל החום, הם לא שורדים כל כך הרבה זמן. אז מה עושים עם הפירות שלא מספיקים לאכול? אפשר להקפיא אותם להכנת שייקים בעתיד, אפשר להכין מהם ריבה, ואפשר - כמו שאני בחרתי הפעם - לאפות איתם עוגות. עוגת הנקטרינות הזאת לוקחת בקושי 5 דקות: מכינים את הבלילה, מניחים עליה פרי פרוס, ולתנור.
המרכיבים:
לבלילה:
2 ביצים
1/4 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס מומס
1/2 כוס סילאן (ללא תוספת סוכר)
1 כוס קמח מלא או קמח כוסמין מלא
אבקת אפייה
מלמעלה:
2 נקטרינות לבנות, פרוסות
חופן אוכמניות מיובשות או צימוקים
1-2 כפות סוכר חום (לא חובה)
מעט קינמון
אופן ההכנה:
1. טורפים את הביצים, מוסיפים את השמן והסילאן ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב עד שאין יותר גושים.
2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים תבנית עגולה קטנה (מספר 24). מוזגים את הבלילה ומשטחים. מסדרים את פרוסות הנקטרינות, זורים את הסוכר והקינמון ואופים 25-30 דקות, עד שהחלק העליון משחים.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא