1 מבשלים את האורז: מחממים היטב סיר. מוסיפים את שמן הזית, האורז והמלח ומערבבים היטב עד שהאורז יהיה עטוף בשמן. מוסיפים את המים, מערבבים וסוגרים עם מכסה. מביאים לרתיחה.
2 מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים כ-13 דקות. מסירים מהאש.
3 משאירים את הסיר סגור לעוד כ-5 דקות. מעבירים לקערה רחבה ומצננים.
4 קוצצים דק את כל עשבי התיבול (בסך הכל כוס אחת של עשבים אחרי הקיצוץ) ומגררים את העגבניות בפומפייה.
5 בקערה גדולה מערבבים היטב את האורז עם עשבי התיבול והעגבנייה עם הביצים, הפרמזן וקמח העדשים, מכסים בניילון נצמד ומעברים למקרר לחצי שעה לפחות.
6 מחממים היטב מחבת טפלון רחבה ומוסיפים מעט שמן לטיגון.
7 מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצה, פוחסים בעדינות ומניחים במחבת. מטגנים כ-2 דקות מכל צד, על לקבלת צבע שחום אבל לא שרוף (וחוזרים על הפעולה עד סיום התערובת).
8 מניחים על צלחת עם נייר סופג ואוכלים.