ממרח עדשים שחורותאוהבים חומוס? אם תפתחו לרגע את הראש תגלו שבמרחק שעה מכם נמצא ממרח עדשים שחורות טעים טעים ממש על אותו עיקרון, עם שום, טחינה, לימון ותבלינים, שמנגבים עם פיתה ומרוויחים על הדרך ים של בריאות
צילום: אסף רונן, mako אוכל
|
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1 מבשלים את העדשים עם השום בסיר עם הרבה מים, עד לריכוך. 2 שומרים כוס ממי הבישול, ומסננים. שומרים בצד כחצי כוס עדשים מבושלות, להגשה (לא חובה). 3 מעבירים את העדשים והשום למעבד המזון, מוסיפים את המלח והטחינה ומרסקים. מוסיפים את הלימון והמים בהדרגה עד לקבלת ממרח מחיתי במרקם שמזכיר חומוס. 4 מעבירים מיד לצלחת הגשה, מפזרים למעלה את העדשים השלמות ששמרנו בצד ומזלפים שמן זית. מגישים וזוללים. >> בפעם הקודמת הכנו תבשיל דלורית ועדשים בחלב קוקוס, משהו טוב |