חומוס עדשים אדומותאנחנו מתארים לעצמנו שאתם מתכננים לנגב לא מעט חומוס ביום העצמאות הקרוב - אז אם בא לכם לגוון קצת, דאגנו לכם למתכון ל"חומוס" קצת אחר, צבעוני וסופר בריא: חומוס עדשים אדומות שיעשה לכם שמח בפיתה
נטע-חן ליבנה
| mako אוכל
| פורסם 01/05/17 07:45
צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט. 2 מחוררים בעזרת מזלג את הפלפל מכל צדדיו. 3 מניחים את הפלפל במרכז התבנית, צולים בתנור כ-20-30 דקות (או עד שהפלפל נחרך ומתרכך, וניתן לקלפו בקלות). מקלפים ומנקים את הפלפל ומניחים בצד. 4 מרתיחים את המים בסיר גדול, מכניסים פנימה את העדשים, מנמיכים את האש ונותנים לעדשים להתבשל כ-8 דקות. מסננים את העדשים ומניחים בצד. 5 מעבירים את העדשים המבושלות, הפלפל וכל שאר המרכיבים למעבד מזון (אפשר גם בבלנדר וניתן אפילו לטחון את התערובת בעזרת בלנדר ידני בקערה מתאימה). 6 טוחנים את התערובת עד לקבלת המרקם הרצוי. במידה ויש צורך, מתקנים תיבול. * ניתן לשמור את החומוס בכלי אטום עד שבוע במקרר. * נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת להרזיה והצלחה, מייעצת לירידה במשקל ולאורח חיים בריא ובעלת קליניקה פרטית בתל אביב. מאמינה שאפשר לאכול טעים ולרדת במשקל, ללא פשרות. |