1 מבשלים את גריגרי החומוס בהרבה מים (ללא מלח) עד לריכוך, כשעה-שעתיים. מסננים.
2 מכינים את הפסטו-קארי: במעבד מזון או בלנדר מרסקים את עשבי התיבול עם המים לקבלת מחית חלקה. מניחים בצד.
3 מחממים היטב סיר רחב. מוסיפים את השמן ואת התבלינים היבשים השלמים ומערבבים היטב כדקה. נזהרים שלא יישרפו.
4 מוסיפים את הבצל, הג'ינג'ר והשום, הכורכום והצ'ילי, מערבבים היטב, מנמיכים ללהבה נמוכה ומטגנים עד לריכוך הבצל. מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הירקות לצריבה קצרה. מטגנים ומערבבים היטב כ-3 דקות.
5 מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים, הפסטו-קארי והנוזלים ומערבבים היטב.
6 מוסיפים מלח לפי הטעם, ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים כ-30 דקות. מי שאוהב רוטב סמיך יכול להמשיך לבשל על אש נמוכה ללא מכסה עוד כ-10 דקות.
7 מוסיפים מיץ מלימון טרי, מערבבים ומגישים עם אורז.
>> בשבוע שעבר הכנו קציצות ברוטב מנגולד ושעועית לבנה
>> מתכונים לראש השנה