1 משרים את הבורגול בקערה עם הרבה מי ברז. מסננים אחרי כשעה.
2 מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 10 דקות עד שהעדשים במצב אל דנטה. מסננים ושומרים את המים (לא לוותר על שלב זה).
3 מטגנים בסיר רחב את קוביות הבצל עם שמן הזית לקבלת בצל שחום ורך. מתחילים עם להבה גבוהה עד שהבצל מתחיל להשחים (זהירות לא לשרוף אותו) תוך כדי שמערבבים מדי פעם. כעבור 5 דקות מנמיכים ללהבה בינונית/נמוכה ומטגנים עד שכל הבצל חום ורך (בערך כ-20 דקות).
4 מוסיפים לסיר את הבורגול, העדשים, הבהרט והמלח ומערבבים היטב.
5 מוסיפים כוס ורבע ממי הבישול של העדשים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה כ-10 דקות.
6 פותחים ומאווררים בעזרת מזלג. סוגרים וממתינים עוד כ-5 דקות.
7מוסיפים את הצנוברים הקלויים, מערבבים ומגישים.