1 הבצק: מערבבים בקערה את הקמחים והמלח. מחממים מעט את השמנים ומוסיפים, ואחריהם מוסיפים את המים בהדרגה. מעבדים את הבצק ידנית לכדור ומעבירים לקערה. משמנים ומכסים בניילון ומעבירים למקרר לכ-20 דקות (ניתן להכין יום מראש).
2 המלית: בסיר קטן מבשלים את האפונה ואת תפוח האדמה בהרבה מים כ-25 דקות, עד שהאפונה רכה ומתחילה להתפרק. מסננים.
3 מחממים היטב מחבת ומוסיפים את שמן הזית, זרעי החרדל והכוסברה והבצל הקצוץ, מערבבים היטב ומטגנים עד שהבצל רך וזהוב (שימו לב שלא יישרף).
4 מפרקים את תפוח האדמה ידנית אל המחבת (או שחותכים גס). מוסיפים גם את האפונה המסוננת, הכורכום, המלח ושמן הקוקוס. מערבבים היטב ומטגנים כ-5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
6 מרכיבים את הסמוסות: מרדדים דק את הבצק, וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ (או 8 ס"מ, אם מכינים סמוסות קטנות). מניחים במרכז כל עיגול תלולית מהמלית, מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות. אפשר למתוח מעט את קצות הבצק ולקפל אותו לצורה גלית ויפה, או להדק בעזרת מזלג.
7 מסדרים על נייר האפייה ואופים 20-25 דקות.
* מומלץ להגיש עם ראיטה (מטבל יוגורט עם מלפפונים מגוררים ותבלינים).
>> בפעם שעברה הכנו סלט עם עדשים ירוקות