טאקוס עם עדשים וכרוביתאנחנו עוד לא נתקלנו בבן אדם שיגיד לא לארוחת טאקוס, לכן שמחנו פעמיים כשנתקלנו במתכון הזה - גם דורש פחות משעה עבודה כולל הכל, וגם סופר בריא (עם טחינה, עדשים וכרובית). ארוחת ערב טעימה וכיפית לערב קליל
נטע-חן ליבנה
| mako אוכל
| פורסם 27/04/17 07:28
צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל |
המצרכים (8 מנות):לכרובית:
לעדשים:
לרוטב הטחינה:
להרכבה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט. 2 מפרידים את ראש הכרובית לפרחים קטנים ומניחים בתבנית, מפזרים מעל שמן, מלח ופלפל ומערבבים. מניחים בתנור וצולים כחצי שעה או עד שהפרחים מזהיבים מעט בשוליים. 3 מחממים שמן זית בסיר בינוני, מוסיפים פנימה את הבצל והשום ומטגנים תוך ערבוב כחמש דקות, עד לריכוך הבצל והזהבתו. מוסיפים פנימה את רסק העגבניות, התבלינים והעדשים ומערבבים. מוסיפים את ציר המרק, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. נותנים לעדשים להתבשל, תוך ערבוב, עד שהעדשים מתרככות, כ-20 דקות. שימו לב יכול להיות שתצטרכו להוסיף מעט מים תוך הבישול אם העדשים לא מספיקות להתרכך. מורידים מהאש ומניחים בצד. 3 מכינים את רוטב הטחינה: מערבבים את כל החומרים ביחד, עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. 4 להכנת המנה: חממו את הטורטיה על מחבת. כשהטורטיה חמה, הורידו מהאש. הניחו במרכז כל טורטיה כרוב סגול פרוס דק, מעל את העדשים המתובלות והכרובית, פזרו מעל את רוטב הטחינה ומעט כוסברה קצוצה. אם אוהבים אבוקדו - ניתן להניח פרוסות דקות של אבוקדו מעל. >> בפעם שעברה הכנו מרק ירקות מעולה לקוסקוס * נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת להרזיה והצלחה, מייעצת לירידה במשקל ולאורח חיים בריא ובעלת קליניקה פרטית בתל אביב. מאמינה שאפשר לאכול טעים ולרדת במשקל, ללא פשרות. |