סלט מרענן של חומוס, חסה, סלרי ופלפל חריףיש שילובים שמפתיעים אותנו בהתחלה (סלרי עם חומוס?) אבל אחרי שאנחנו מנסים פתאום כל החתיכות נופלות למקום, יש לנו סלט טעים, קיצי, מזין וצבעוני בצלחת, ואנחנו מתמלאים שלווה. ואתם - פשוט תסמכו עלינו
איילת לטוביץ'
| mako אוכל
| פורסם 08/07/15 15:09
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
גדול ספרדי, קטן בולגרי, הדס מקומי... המון זנים יש לו לגרגר היפהפה הזה. כשהוא מגיע לשוק בתרמילים ירוקים, אני ממהרת לקלות בתנור, להמליח ולנשנש. כשהוא יבש אני מתענגת להשרות אותו במים למשך הלילה ולמצוא בבוקר את הגרגרים התפוחים במלוא יופיים מלא הקימורים. לא פעם אסנן ואקפיא אחרי השרייה כדי שיהיו לי גרגרים מוכנים לבישול. אם אתם מתכוונים להכין ממנו ממרח, מומלץ להשתמש בזן הקטן – הדס או בולגרי ולהשרות עם מעט אבקת סודה לשתייה או אבקת אפייה. לא משנה איזה זן בחרתם שיטת הבישול היא אחת: הרבה מי ברז בסיר, הרתחה טובה – קיפוי הקצף, החלשת הלהבה ובישול עדין עד שהגרגר מתרכך. ורק אז להוסיף מלח! המצרכים (5 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת. סוגרים היטב עם מכסה ומנערים לרוטב אחיד. 2 קורעים את עלי החסה לתוך קערה, מוסיפים את הירקות וגרגרי החומוס ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים בעדינות ומגישים מיד.
איילת לטוביץ' היא השפית של ביתא קפה. >> בשבוע שעבר הכנו לביבות קינואה וחצילים שהיו הצלחה>> הטרנד החדש? השוק הפליאוליתי מתמקם בתל אביבלכולנו יש לפחות עוגה אחת מנצחת שהכנו לבד. העלו אותה לכאן וספרו לחברים |