שקשוקה ירוקה עם מנגולד וכרישהאחרי שטעמתי אותה בבית קפה, ידעתי שאני חייבת לשחזר אותה בבית. התוצאה: שקשוקה טעימה ומזינה בטירוף, עם הרבה ירוקים וקצת עגבניות
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
הייתה איזה שקשוקה ירוקה בקפה בנווה צדק שמאוד אהבתי. היו בה תרד ומנגולד, בלי עגבניות כלל, והיא הייתה חלבית ועשירה. בבית הכנתי גרסה זריזה ובריאה שלה, עם מנגולד, כרשה וחלב קוקוס, ולא יכולתי להתאפק אז הוספתי גם נגיעה של עגבניות שרי קטנות. יצא נפלא. הולך מצוין עם פיתה מקמח מלא. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מפרידים את החלק האמצעי (הבהיר) של עלה המנגולד מהחלק החיצוני (הכהה). חותכים לרצועות. 2 מחממים את השמן במחבת קטנה ומטגנים את הכרשה כ-5 דקות, עד שהיא מתרככת. מוסיפים את החלק הבהיר של המנגולד ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. 3 מוסיפים את החלק הירוק של המנגולד, מערבבים, מתבלים ומכסים. מבשלים 5-10 דקות, עד שכל הרכיבים מתרככים. אם יש צורך ונגמרים הנוזלים, מוסיפים מעט מים. 4 מוסיפים את הביצים, מכסים ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את העגבניות, זורים פלפל שחור ומכסים. מבשלים על אש קטנה עד שהביצה עשויה במידה הרצויה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. |