מרק עדשים אדומות מכוסה בצקמכירים מרק שמגישים בתוך קערת לחם? אז אנחנו מציעים להם משהו דומה אך אחר, ומגניב הרבה יותר: מרק שמכוסה במעין פיתה שמכינים לבד, שגם שומרת על החום וגם סופגת יופי של טעמים. אתם עוד פה?
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
מרק עדשים היה מוגש לפחות פעם בשבוע בבית סבתי. היא הייתה מוזגת לי ולה מיד כשהמרק היה מוכן והיינו יוצאות החוצה לטעימה יחד. סבתא הייתה מביאה פיתה, מחלקת אותה לחתיכות קטנות וזורקת לתוך המרק שלי ושלה. הפיתה הייתה סופגת את כל המרק לתוכה והופכת לספוגית ונימוחה. אני מקדישה את המתכון לזיכרון הזה ולסבתי היקרה והנפלאה, שממנה למדתי הרבה על אוכל ובישול ובעיקר על אהבת המטבח. המצרכים (4 מנות):למרק:
לפיתה:
לסלסה:
אופן ההכנה:1 מטגנים את הבצל בסיר עם שמן זית עד שהוא משחים מאוד. שוטפים ומסננים את העדשים, מוסיפים לסיר ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים את המרק כ-40 דקות, עד שהעדשים רכות ומתפרקות. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק למרקם חלק (אם המרק סמיך מדי ניתן להוסיף מעט מים לדילול). 2 מחלקים את המרק לקערות חסינות חום וממתינים לקירור מלא (חשוב מאוד!). 3 מכניסים את כל חומרי הבצק למעט המלח לקערת המערבל. מתחילים עם חצי כוס מים, ואם רואים שחסר מוסיפים עוד. לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה של כחצי שעה. עדשים אדומות, סוגת | צילום: יחסי ציבורלאתר סוגת4 מחלקים את הבצק ל-4-5 כדורים (תלוי בגודל קערות המרק שבהן תשתמשו). מקמחים משטח ומרדדים כל חתיכת בצק לפיתה בעובי 4 מ"מ. מניחים את הפיתה על הקערה וצובטים את השוליים על מנת להדק את הסגירה. ניתן גם להבריש את שפת הקערה החיצונית בביצה טרופה כדי להדביק את הפיתה. 5 מחממים תנור ל-220 מעלות. מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות, עד שהפיתה משחימה. מומלץ לזרוק לתוך התנור החם 4-5 קוביות קרח, שייצרו סביבה עשירה באדים. 6 הסלסה: מערבבים את כל החומרים יחד ומשתמשים בסלסה לתיבול המרק. קורעים מהפיתה וטובלים במרק החם שמתובל בסלסה רעננה. |