אורז ביריאנימי אמר שאורז לא יכול להיות חגיגי? קבלו אורז בסגנון הודי עם המון תבלינים (הל וציפורן וקינמון), וים תוספות (שקדים, גזר ואפילו קשיו). כמה זמן כל זה לוקח? פחות מחצי שעה עבודה, שעה גג והחגיגה כבר מתחילה
נטע-חן ליבנה
| mako אוכל
| פורסם 05/01/17 10:16
צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 שמים את האורז במסננת ושוטפים היטב, עד שהמים הופכים צלולים. 2 מחממים סיר על אש בינונית. מוסיפים את השמן ומחממים. 3 מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ, מטגנים כמה שניות תוך ערבוב ומוסיפים פנימה שום, גזר, אגוזי קשיו ושקדים. מערבבים את התערובת ומשאירים על האש לכמה דקות, עד שהירקות מתרככים מעט. 4 מוסיפים לסיר הל, ציפורן, עלי דפנה ומקלות קינמון. מערבבים 2-3 דקות, כדי שטעמי התבלינים ייפתחו. 5 מוסיפים גראם מסאלה, כורכום ומלח, מערבבים היטב ומוסיפים את האורז השטוף. 6 נותנים לתערובת עוד 3 דקות על האש ויוצקים מים פנימה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים עוד 20 דקות על אש קטנה ומורידים מהאש. ככה נראה אורז של חורף | צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל>> בפעם שעברה הכנו המבורגר משעועית אדומה ופטריות. פייר - טעים! |