חומוס ביתי קלילכן, אנחנו יודעים. חומוס מכינים לבד. אפילו החומוס הקנוי שלנו כבר מתנשא עלינו מהמדף במקרר ומחליף מתכונים עם סלט הכרוב. אז לכולכם נגיד היום: יאללה יאללה, גם לנו יש מתכון אש לחומוס פגז עם רוטב לימון מושלם
עז תלם
| mako אוכל
| פורסם 19/07/17 09:19
|
המצרכים (4 מנות):
לרוטב הלימון (אופציונלי):
אופן ההכנה:1 מעבירים את גרגירי החומוס לקערה, ממלאים מים, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשרים את הגרגירים למשך הלילה. 2 מסננים את המים ומעבירים את הגרגירים המושרים לסיר מלא מים חדשים וטריים. מוסיפים את הסודה לשתייה ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שהצטבר, מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות הגרגירים (בין 40 דקות לשעה). 3 מסננים את גרגירי החומוס ושומרים מחצית ממי הבישול. מניחים לגרגירים להתקרר. >> בפעם שעברה למדנו להכין יופי של פתיתים 4 אחרי קירור מוחלט מעבירים את גרגירי החומוס למעבד מזון. מוסיפים חצי כוס ממי הבישול וטוחנים. 5 מוסיפים טחינה גולמית, שום, מיץ לימון סחוט, מלח וכמון. טוחנים שוב עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומוסיפים תיבול בהתאם. 6 מכינים את רוטב הלימון: קוצצים את הפלפל חריף ומעבירים לקערית עמוקה. מוסיפים את מיץ הלימון, השום, השמן והמלח. מערבבים היטב ומגישים לצד החומוס. |