אורז מלא עם עגבניות ואפונההאורז הזה מגניב אותנו במיוחד, כי הוא מבושל בילט אין עם רוטב העגבניות. אנחנו הכנו רוטב שדורש טיפה תכנון (אבל היי, הנה קיבלתם מתכון קטן לרוטב מהיר שתמיד טוב שיהיה במקרר), אתם מוזמנים להשתמש בכל רוטב אחר![]()
צילום: ענבל כבירי, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):לאורז:
לרוטב העגבניות:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הרוטב: מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. מסדרים את העגבניות בתבנית וצולים כ-10 דקות, עד שרואים שהקליפה נסדקת ונפרדת בקלות מהעגבנייה. מוציאים ומצננים. 2 מקלפים את העגבניות בעזרת האצבעות וחותכים לחצאים או רבעים. מרסקים את העגבניות והשום בעזרת בלנדר מוט לקבלת רוטב אחיד. 3 האורז: מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים לו את שמן הזית והאורז. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות (שימו לב לא לשרוף את האורז). מוסיפים את האפונה והמלח ומערבבים היטב. 4 מוסיפים את המים ורוטב העגבניות, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. 5 מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומבשלים כ-50 דקות עד שכל הנוזלים נספגים באורז והוא מוכן לאכילה.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|