מתכונים לראש השנה
1 משרים את העדשים במים במשך שעתיים.
2 מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל, מערבבים היטב ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את הכרובית והגזר, מערבבים קלות ונותנים לירקות לקבל צריבה הגונה (6-10 דקות, תלוי בעוצמת הלהבה שלכם). שימו לב, האש צריכה להיות חזקה כדי שהירקות יצרבו ולא יתבשלו.
3 מסננים את העדשים.
4 מוסיפים לסיר את האורז, העדשים והמלח ומערבבים בזהירות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (מומלץ לטעום את המים. אם הם לא מספיק מלוחים, הוסיפו מעט מלח). מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה נמוכה מאוד ומבשלים במשך 13-15 דקות.
5 מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור, לעוד 10 דקות, ומגישים.
>> בפעם שעברה הכנו תבשיל כרובית ותפוחי אדמה, אלו גובי סטייל