1 מחממים היטב מחבת ומוסיפים את שמן הזית.
2 מוסיפים את הבצלים ומטגנים כ-5 דקות על אש גבוהה. מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות תוך ערבוב, עד שמתקבל בצל חום יפה אך לא שרוף. מצננים.
3 טוחנים את כל המרכיבים (כולל הבצל המטוגן) במעבד מזון עד לקבלת ממרח אחיד אך מעט גרגירי. אם אוהבים ממרח חלק (כמו חומוס) מוסיפים עוד מעט שמן זית בהדרגה, תוך כדי טחינה.
>> בפעם שעברה הכנו פשטידת בצל טבעונית הורסת
>> והנה מתכונים לפסח