1 מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.
2 אם משתמשים בעלי גפן טריים - חולטים אותם 3 דקות במים רותחים, מעבירים למי קרח ומניחים על מגבת לייבוש; אם משתמשים בעלי גפן משומרים - משרים אותם במים חמים 10 דקות, שוטפים וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים, כדי להיפטר מהמליחות המיותרת. מניחים על מגבת לייבוש.
3 ממלאים את עלי הגפן: מניחים עלה אחד כשצידו המחוספס פונה למעלה ומניחים כפית אחת מהמילוי. מקפלים את שני צידי העלה כך שיכסו את המילוי, מגלגלים כלפי מעלה וסוגרים את העלה. חוזרים על הפעולות עם כל העלים.
פורשים את העלה | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
מניחים מהמלית (אנחנו מעדיפים כמות קטנה יותר מזו שבתמונה) | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
מקפלים מהצדדים | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
ומגלגלים | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
4 מסדרים את עלי הגפן הממולאים בצפיפות בסיר.
5 מערבבים בקערה את רכז הרימונים, שמן הזית, מיץ הלימון והמלח ומוסיפים מים (הכמות הכוללת צריכה לכסות את עלי הגפן). מערבבים שוב ויוצקים על העלים הממולאים.
6 מניחים על עלי הגפן צלחת (ממש בתוך הסיר), כדי שלא יצופו. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי על אש קטנה.