1 משרים את האפונה בהרבה מים ללילה (או ל-8 שעות לפחות).
2 צולים את הירקות: מחממים תנור ל-220 מעלות. קולפים את הגזר ופורסים לפרוסות עבות, קולפים את שיני השום וחותכים גס את הבצל.
3 מערבבים היטב את הגזר, השום והבצל עם שמן הזית, ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
4 צולים 25 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים.
>> מתכונים לראש השנה
5 מסננים היטב את האפונה הצהובה ומחממים את התנור ל-200 מעלות.
6 מעבירים את האפונה הצהובה, הגזר, השום והבצל למעבד מזון, וטוחנים בפולסים לקבלת תערובת אחידה וגרגירית (היא לא צריכה להיות חלקה). מעבירים לקערה רחבה.
7 מוסיפים את התבלינים, הטחינה הגולמית, השקדים הטחונים ועשבי התיבול הקצוצים ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. אין בעיה לטעום את התערובת בשלב הזה – בדקו אם חסר לכם מלח או עוד רעננות של עשבי תיבול.
8 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומורחים אותו בשמן זית.
9 מעצבים כדורים אליפטיים בצורת קובה, ומסדרים על נייר האפייה. אופים 20 דקות ומגישים.
אפונה צהובה, סוגת | צילום:
יחסי ציבור