מרק עדשים כתומות וקישואיםמרק באווירה חורפית, כזה שמתחשק לשים על האש ולבהות בגשם המטפטף, אבל עזבו אתכם - למי יש זמן? לנו אין, וזה לא אומר שנוותר: 3 וחצי מרכיבים, רבע שעה עבודה ועוד קצת על האש ויש לכם מרק סמיך, בריא וסופר טעים
צילום: ענבל כבירי, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים היטב סיר ומוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל והקישואים, מערבבים ומטגנים על אש בינונית-נמוכה כ-3 דקות. 2 מגבירים את הלהבה ומוסיפים את העדשים. מערבבים היטב. 3 מתבלים לפי הטעם ומוסיפים את הנוזלים. מכסים ומביאים לרתיחה. 4 מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהעדשים מתמוססות. *שימו לב – כל מרק עדשים מסמיך ככל שהזמן עובר. תמיד אפשר להוסיף עוד קצת נוזלים. |