תבשיל חיטה וסלק עם טריק מדליקבמתכון הזה, של מיכל אפשטיין, לא מבשלים את הסלק למוות עם החיטה - אלא רק טוחנים אותו במעבד מזון ומוסיפים בסוף הבישול. וואללה, איך לא חשבנו על זה קודם? כף של רוטב יוגורט מעל - ואנחנו הכי מסודרים
מיכל אפשטיין
| mako אוכל
| פורסם 28/02/16 07:14
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):
ליוגורט נענע:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומעבירים לקירור. 2 טוחנים את הסלקים במעבד מזון למחית חלקה. 3 מחממים שמן זית בסיר קטן ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים כ-4 דקות. מוסיפים את החיטה, המלח והפלפל ומערבבים. 4 מוסיפים כמעט את כל כמות המים ומערבבים. מבשלים עד שהחיטה מתרככת וכל המים נספגים (לא בטוח שתצטרכו את כל כמות המים). * אם אין חיטה לבישול מהיר אפשר להשתמש בחיטה רגילה. במקרה כזה יש להוסיף יותר מים ולבשל יותר זמן (ככתוב בהוראות שעל האריזה). 5 כשהחיטה מוכנה מערבבים פנימה את מחית הסלק. מורידים מהאש ומגישים עם היוגורט. >> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול עם פלפלים קלויים>> והנה הסבר מלומד על חמוצים יפניים |