1 מתחילים בהנבטת הקטניות: משרים את העדשים והמאש במים 24 שעות. מסננים, מסדרים בכלי רחב ומכסים במגבת לחה או בניילון נצמד מחורר בסכין. מניחים על השיש. פעמיים ביום מרטיבים במעט מים את הקטניות, מנערים קלות ומכסים שוב - וכך עד שהקטנייה נובטת. מעבירים לכלי ומאחסנים במקרר עד שבוע. שימו לב - ככל שחם יותר, הקטניות ינבטו מהר יותר. חשוב להשתמש בקטניות טריות.
2 להכנה המנה: מחממים תנור ל-220 מעלות.
3 מערבבים בקערה קטנה או בצנצנת את שמן הזית, מיץ התפוזים, הזסטים, הצ'ילי והדבש או הסילאן.
4 חותכים את השומרים ל-6 פלחים כל אחד ומערבבים עם הרוטב בקערה רחבה.
5 מסדרים את פלחי השומר בשכבה אחת על תבנית גדולה עם נייר אפייה. שופכים את הרוטב, מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי וצולים כ-20 דקות.
6 מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
7 מעבירים את השומרים ואת הנוזלים שהצטברו בתבנית לקערה רחבה, מוסיפים את הנבטוטים והעלים הירוקים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
>> בפעם הקודמת הכנו קדרת אורז מלא חגיגית. יצא וואו
>> מתכונים לפסח