דלורית וחציל עם עדשים שחורות ברוטב עגבניות וחלב קוקוסלמרות השם המפוצץ, תתפלאו לשמוע שהתבשיל הזה הוא מהיר הכנה וקל בטירוף. עם המון ירקות ותבלינים, השראה מהמטבח ההודי, והמון צבע, זו בדיוק ארוחת הצהריים שחיפשתם. צלחת אורז ליד ואתם לגמרי מסודרים![]()
צילום: אסף רונן, mako אוכל
|
המצרכים :לרוטב:
התוספות:
אופן ההכנה:1 מכינים את הרוטב: מחממים היטב סיר רחב ויוצקים לתוכו את שמן הזית. מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר, זרעי הכוסברה והכורכום, ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהבצל הופך לשקוף ורך. 2 מגבירים חזרה את הלהבה ומוסיפים את העגבניות הקצוצות והמלח. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המים וחלב הקוקוס, מכסים ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהרוטב מצטמצם מעט. 3 שמים את העדשים בסיר עם הרבה מים ומבשלים אותן עד שהו מוכנות בדרגת אל דנטה (כ-5 עד 7 דקות מרגע הרתיחה). 4 מוסיפים לרוטב את הדלורית והחציל, מערבבים היטב ומוסיפים את העדשים. מבשלים עוד כ-10 דקות עד שהירקות מוכנים. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|