סלט עדשים שחורות עם חצילים וטחינה יוגורטאנחנו יודעים שכל מה שאתם רוצים לארוחת צהריים של יום חורפי זה קערת מרק. אבל כל מרק, משביע ככל שיהיה, צריך לצדו תוספת קלילה וכיפית. הסלט הזה הוא בדיוק התשובה - בריא, לא כבד וטעים כל כך
מיכל אפשטיין
| mako אוכל
| פורסם 07/02/16 11:23
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים :לסלט:
לטחינה יוגורט:
אופן ההכנה:1 מרתיחים הרבה מים בסיר, מוסיפים מלח ועדשים ומבשלים כ-20 דקות עד שהעדשים רכות אבל עדיין נגיסות. 2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים את קוביות החציל על נייר אפייה, מברישים ב-3 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. 3 אופים כ-25 דקות או עד שהחציל מתרכך ומשחים. מניחים בצד. 4 מערבבים את העדשים עם קוביות החציל ושאר המרכיבים. מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. 5 מכינים טחינה יוגורט: מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ מחצי לימון. מוסיפים את היוגורט והמלח. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול אם יש צורך. אוכלים את הסלט עם הטחינה-יוגורט בצד או מעל. >> הנה מתכון למרק חומוס וירקות עם קרוטנים ביתיים שיציל אתכם מהקור |