סלט עגבניות ושעועית לבנהסלט נהדר שהוא ארוחה קלה בפני עצמו: עגבניות, בצל סגול ואפשר גם פלפל חריף אם אתם אמיצים, ביחד עם שעועית בובס וקרעי פיתה צלויה עם סומאק ושמן זית. טיפ שלנו: תכפילו כמויות. סלט מפתיע, בריא וסופר סופר טעים
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 17/06/18 07:23
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מסננים את השעועית מנוזלי ההשריה, מעבירים לסיר, מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה במכסה סגור. מסירים את הקצף, מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לבשל עד שהשעועית רכה, כשעה וחצי (ראו הערות). שעועית בובס, סוגת | צילום: סוגתלאתר סוגת2 חוצים את הפיתה לרוחב כך שמתקבלים שני עיגולים דקים. מושחים אותם בשמן זית ומפזרים סומאק. מעבירים לתנור – למצב גריל – עד שהפיתה נקלית (משהו כמו 4 דקות). 3 קוצצים את העגבניות גס, פורסים את הבצל וקוצצים את הכוסברה. 4 חותכים את הפיתה לחתיכות ומעבירים יחד עם השעועית, העגבניות, הבצל והכוסברה לקערה. מוסיפים חצי כפית סומאק, מלח, שמן זית וחומץ בלסמי לפי הטעם. >> לבלוג של עידית - טעים!
הערות: * ככל שתשרו יותר את השעועית, כך תוכלו לבשל אותה פחות. אני השריתי אותה במשך 16 שעות ובישלתי במשך כשעה. * אפשר לשמור קצת מקרעי הפיתה הקלויה לפיזור מעל הסלט, רגע לפני ההגשה. * אפשר להוסיף לסלט חצי פלפל ירוק חריף, פרוס. * כדאי להכין את כל חבילת השעועית (500 גרם) ולהשתמש בחצי השני למטרות אחרות או להקפאה (או פשוט להכפיל את כמות הסלט). |