סלט עגבניות ושעועית לבנהסלט נהדר שהוא ארוחה קלה בפני עצמו: עגבניות, בצל סגול ואפשר גם פלפל חריף אם אתם אמיצים, ביחד עם שעועית בובס וקרעי פיתה צלויה עם סומאק ושמן זית. טיפ שלנו: תכפילו כמויות. סלט מפתיע, בריא וסופר סופר טעים
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 17/06/18 07:23
![]()
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מסננים את השעועית מנוזלי ההשריה, מעבירים לסיר, מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה במכסה סגור. מסירים את הקצף, מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לבשל עד שהשעועית רכה, כשעה וחצי (ראו הערות). ![]() לאתר סוגת2 חוצים את הפיתה לרוחב כך שמתקבלים שני עיגולים דקים. מושחים אותם בשמן זית ומפזרים סומאק. מעבירים לתנור – למצב גריל – עד שהפיתה נקלית (משהו כמו 4 דקות). 3 קוצצים את העגבניות גס, פורסים את הבצל וקוצצים את הכוסברה. 4 חותכים את הפיתה לחתיכות ומעבירים יחד עם השעועית, העגבניות, הבצל והכוסברה לקערה. מוסיפים חצי כפית סומאק, מלח, שמן זית וחומץ בלסמי לפי הטעם. >> לבלוג של עידית - טעים!
הערות: * ככל שתשרו יותר את השעועית, כך תוכלו לבשל אותה פחות. אני השריתי אותה במשך 16 שעות ובישלתי במשך כשעה. * אפשר לשמור קצת מקרעי הפיתה הקלויה לפיזור מעל הסלט, רגע לפני ההגשה. * אפשר להוסיף לסלט חצי פלפל ירוק חריף, פרוס. * כדאי להכין את כל חבילת השעועית (500 גרם) ולהשתמש בחצי השני למטרות אחרות או להקפאה (או פשוט להכפיל את כמות הסלט).
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|