1 מבשלים את השעועית בסיר עם הרבה מים (מבשלים כ-30 דקות מרגע הרתיחה) כך שהשעועית תתרכך אבל לא תתחיל להתפרק (אל דנטה). מסננים ומצננים.
2 מחממים תנור ל 190 מעלות.
3 מעבירים למעבד המזון את הבצל, הגזר, עשבי התיבול, השום, הג'ינג'ר והכורכום, ומרסקים.
4 מוסיפים את השעועית ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מעבירים לקערה, מוסיפים את שמן הזית, הטחינה הגולמית, קליפת הלימון והמלח. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
6 מניחים נייר אפיה על תבנית התנור ומברישים בשמן זית.
7 יוצרים קציצות ומניחים על נייר האפיה.
8 אופים כ- 25 דקות עד שהקציצות זהובות ומצננים. (שימו לב לתת לקציצות להתקרר היטב לפני שמעבירים אותן מהתבנית).
>> בפעם הקודמת הכנו סלט קטניות עם שומר צלוי
>> מתכונים לפסח