1 שוטפים את הקינואה: שמים את הזרעים בקערה ומכסים במים. תוך שניות תוכלו לראות שנוצר קצף. מערבבים קצת בעזרת האצבעות. שופכים את המים וממלאים שוב. חוזרים על הפעולה כמה פעמים עד שהמים צלולים, לא נוצר מעליהם קצף ואין יותר זרעי קינואה שצפים למעלה.
2 מרתיחים מים בקומקום. מחממים את השמן בסיר בעל דפנות גבוהות ומוסיפים את הקינואה. קולים את הקינואה ללא מכסה תוך ערבוב עדין במשך כ-2 דקות עד שמריחים ריח נעים של קלייה. ממליחים. שימו לב, הקינואה כמעט ולא משנה את צבעה.
3 מוסיפים 2 כוסות מים רותחים לסיר ומנמיכים את הלהבה. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה עדינה ומתונה מאוד כ-15 דקות, עד שהגרגירים מתרככים (הקינואה צריכה להיות מבושלת ברובה אך בעלת מרכז נגיס). מכבים את האש ומשאירים בסיר מכוסה עוד 5 דקות.