1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 קוצצים את הבצל, ומטגנים אותו במעט שמן עד שמתרכך. מוסיפים למחבת תרד ומבשלים כמה דקות עד שמאבד נוזלים ומצטמצם. מוסיפים פטרוזיליה, מתבלים ומורידים מהאש.
>> מתכונים לשבועות
3 מערבבים בקערה ריקוטה, גאודה, פרמזן, ביצה, מלח ופלפל.
4 מוסיפים לתערובת הגבינות את הירקות, מתבלים ומערבבים.
5 פורסים עלה פילו על השיש ומברישים אותו בשמן. מניחים מעליו עוד שני עלים, כשגם אותם מברישים בשמן (כל אחד בנפרד).
6 חותכים את עלי הפילו ל-4 רצועות (בצורת מלבנים דקים).
7 מניחים כף מהמילוי בקצה רצועה ומקפלים באלכסון לצורת משולש. ממשיכים לקפל לאורך כל הרצועה ומניחים כל משולש בתבנית.
משולשי פילו ממולאים גבינות | צילום:
בועז לביא, mako אוכל
8 מברישים מלמעלה בחלמון ומפזרים שומשום וקצח.
9 אופים כ-25-30 דקות עד שמזהיב ומגישים.
>> למתכונים נוספים של המחלבה מבית יצחק