1 הבצק: לשים את כל המרכיבים יחד במיקסר כ-10 דקות עד לקבלת כדור בצק מעט דביק, אחיד וחם. מכסים במגבת ומשאירים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את עצמו (לפחות שעה).
2 מחלקים את הבצק ל-5, ופותחים כל חלק לדף רחב בידיים משומנות. מפזרים זיתים, עלי זעתר ופרוסות של גבינה וזולפים מלמעלה מעט שמן זית.
3 מקפלים כל יריעת בצק משני הצדדים כמו מעטפה, ומגלגלים לרול.
קובנה - מפזרים את העלים | צילום:
נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק
קובנה - מפזרים את הגבינה | צילום:
נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק
קובנה - מקפלים את הבצק | צילום:
נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק
4 משמנים את סירי הקובנה (3 סירים בקוטר 15 ס"מ כל אחד) בשמן זית ופורסים את הרול לשושנים, כך שגובה כל שושנה יגיע מעט מעל רבע גובה הסיר.
5 מסדרים את השושנים באופן מרווח זו לצד זו, מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד שהבצק מגיע כמעט עד לקצה הסיר.
קובנה - בתוך הסיר | צילום:
נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק
6 מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את התבניות (עם המכסה) לאמצע התנור לכחצי שעה.
7 מסירים את המכסה בזהירות ואופים עוד 10 דקות באותה טמפרטורה, עד שחלקן העליון של הקובנות משחים. מגישים חם.
>> למתכונים נוספים של המחלבה מבית יצחק