כידוע, תרבות היין בישראל מתפתחת ובעשור האחרון ניטעו מאות דונמים של כרמים באזורי הגידול הטובים בארץ. לאור העובדה שגבינות ויין זה רומן ישן נושן, החלטנו לבקר במקום בו הכל התחיל - יקבי כרמל. אנשי היקב שמחו לארח אותנו במרכז תרבות היין של היקב שבזכרון יעקב.
לאחר שטעמנו יינות שונים, בחנו מגוון כרמים וזני ענבים, החלטנו להתמקד בסדרה האזורית - סדרה ייחודית של יינות משובחים המייצגים את מיטב אזורי הכרמים של ישראל. יינות הסדרה מופקים מזני ענבים קלאסיים הנבצרים בכרמים מצטיינים מאזורי היין השונים. היינות מטופלים במסירות, במקצוענות ובדייקנות, על מנת להביא לידי ביטוי את האיכות והאופי המיוחדים לזני הענבים ואזורי הגידול.
בדומה למוצרי המחלבה מבית יצחק שמתמחה בחתימת טעם ייחודית, החיבור לסדרה האזורית הינו מתבקש. שמחים ומבושמים, ישבנו וגיבשנו בעזרת יפתח פרץ, היינן הראשי וצוותו, מתכונים נהדרים שמציעים שידוך מושלם בין גבינות המחלבה מבית יצחק לסדרה האזורית של יקבי כרמל.
ריזוטו פרמז׳ן תרד וקשיו
3-4 סועדים
מצרכים
2 כוסות אורז עגול לריזוטו (אורבוריו)
3.5 כוסות ציר ירקות. (אחרי סינון ירקות מהציר יש להוסיף צרור גדול של עלי תרד טורקי בעיקר טחונים במיקסר מוט, עד קבלת צבע ירוק ואחיד)
200 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת המחלבה מבית יצחק
כף וחצי שמן זית
250 גר׳ חמאה
בצל בינוני פרוס דק
1 דלעת בינונית קצוצה בפומפיה עבה
2 שיני שום קצוצות
200 גר׳ קשיו שבור
כוס יין לבן יבש
אופן הכנה
מחממים שמן זית בסיר בינוני ורחב. מוסיפים את הבצל, את הדלעת, ואת הקשיו עד הזהבה.
לאחר מספר דקות מוסיפים גם את השום, את החמאה ואת האורז ומאדים מספר דקות. מוסיפים את היין ומערבבים.
לאחר שהיין התאדה ונספג במסה, מוסיפים בהדרגה את ציר הירקות תוך כדי ערבוב.
לאחר כ-15 דק׳ טועמים ומוסיפים מלח ופלפל, לפי הטעם.
כאשר האורז 'אל דנטה' מוסיפים מחצית מהפרמז׳ן ומערבבים.
מפזרים על כל מנת הגשה עוד פרמז׳ן ומגישים עם כוס גוורצטרמינר מהסדרה האזורית של יקביי כרמל.
>> למתכונים נוספים של המחלבה מבית יצחק
בתיאבון ולחיים!