ארז ונטאלי גרים בדירה מקסימה על הכרמל עם נוף ים תיכוני מרהיב, הם פתחו בפנינו את הדלת ואירחו אותנו עם הבטחה גדולה לקראת הבאות. בכל זאת, הם מעידים על עצמם שהמטבח נועד מבחינתם לרגש. אז לא נותרה לנו ברירה אלא להתרגש!

האמת, שכבר יותר מ-6000 (!) אנשים חגגו, בילו וסעדו את ליבם בדירה של ארז ונטאלי לפנינו. הכל התחיל לפני מספר שנים, כחלק ממיזם eatwith, ומאז ועד היום נערכות בדירה שלהם, בכל שבוע, ארוחות קולנאריות מיוחדות – 'הארוחות הסודיות של חיפה'.

אבל התשוקה שלהם לקולינארי לא נגמרת בכך - לארז פן נוסף ומעניין שהוא גאה בו, ובצדק:  סיורים קולינאריים נהדרים בואדי ניסנאס, שהוא למעשה המזווה שלהם. ואדי ניסנס הצבעוני, סמל לדו קיום נדיר, הוא מקום אותנטי ים-תיכוני ממנו ארז ונטאלי סופגים את מירב ההשראה למתכונים המצויינים שניתן למצוא בבלוג שלהם IN MY KITCHEN, בפייסבוק ובארוחות שהם מכינים מדי שבוע.

הזוגיות של ארז ונטאלי, נטורופתית ומטפלת בתזונה והרגלי אכילה, הביאה אותם לפתח נישה נוספת סדנאות בישול בריא שמשמלבת את התשוקה של שניהם וברוח הזמן הופכת להיות טרנד. אין ספק שהאהבה הגדולה שלהם זה המטבח. וגם אנחנו התאהבנו - המטבח הים-תיכוני שווה לב, צבעוני ומרהיב, טעים, חגיגי ואפילו בריא. חמסה חמסה חמסה.

ארז ונטאלי גולקו  (צילום: נעם פריסמן)
ארז ונטאלי גולקו | צילום: נעם פריסמן

דג לברק בשומר, עגבניות שרי, יוגורמה כבשים ויין לבן

מצרכים

דג לברק שלם נקי

כוס יוגורמה כבשים

3 ראשי שומר

חצי קילו עגבניות שרי

2 בצל לבן פרוסים דק

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

3 שיני שום פרוסות

חצי כוס יין לבן

כפית שטוחה מלח

רבע כפית פלפל שחור

חצי כפית סומק

שמן זית

תימין / זעתר טרי במידה ויש

אופן ההכנה

חותכים את העגבניות לחצי, חוצים את ראשי השומר ופורסים כל חצי ל3-4 פלחים.

מעבירים לתבנית עמוקה עגבניות, שומר, בצל ירוק ושום. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל וסומק וחצי כוס מים. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל225 מעלות למשך 25 דקות.

מכניסים את הדג לתבנית שיצאה מהתנור. בכלי מערבבים חצי כוס יין לבן, כוס יוגורמה כבשים, 2 קורט מלח, קורט פלפל שחור ובוזקים מעל הדג והתבשיל בצורה אחידה.

מכניסים את התבנית (ללא נייר כסף) לתנור החם על 250 מעלות ואופים כ 10-15  דק' או עד שהדג מוכן.

>> למתכונים נוספים של המחלבה מבית יצחק