זו העונה לביקור בחוות בולוטין: מקום נדיר ומדהים ביופיו במיוחד בעונה זו. החווה ממוקמת באיזור נתיבות ובמקום תמצאו חאן אירוח וחווה מבודדת שבאביב מתכסה בירוק ובאדום. בשנת 1998 הגיעו דנדן ולילך, מצפון תל אביב לגבעה מבודדת הצופה למרחבי הלס של הנגב והתאהבו. עם הזמן הגיעו חיות בר, הם שתלו קובו וזיתים, בוסתן עם עצי פרי מגוונים מרחבי העולם, שתלו עצים, הפכו את המדבר לתוסס ושמן הזית האורגני של החווה זכה במדליות זהב בתחרויות בין לאומיות.

דנדן אירח אותנו ביד רחבה, וביחד פיתחנו מתכונים שעושים כבוד למוצרי המחלבה מבית יצחק בשילוב שמן הזית עטור הפרסים שבולוטין מייצר בעצמו.

דנדן בולוטין (צילום: נעם פריסמן)
דנדן בולוטין | צילום: נעם פריסמן

פרמז'נה גאודה ותום

4 מנות

מצרכים

שמן זית

2 חצילים מאורכים

2 כפות קמח

3 כפות פירורי לחם

2 ביצים טרפות

צרור עלי בזיליקום טריים

רוטב עגבניות (4 עבניות בשלות קצוצות, מבושלות עם מלח פלפל ו-2 שיני שום קצוצות)

4 כפות פרמז׳ן המחלבה מבית יצחק

4 פרוסות גבינת גאודה כבשים של המחלבה

4 פרוסות גבינת תום של המחלבה 

אופן ההכנה

מחממים שמן זית במחבת עמוקה.

מקלפים את החציל מהעור שלו וחותכים לשערות דקות. מכניסים אותן לשמן החם לדקה, מוציאים לקערה, ומערבבים בתוספת מלח.

נותנים להן להתקרר ובינתיים חותכים את החציל הקלוף לפרוסות בעובי של כ-2 סנטימטר (רצוי להשרות אותן במים פושרים עם מלח, לפחות חצי. כשהמים מעט חומים, סימן שניטרלנו את הטעם המר ואפשר לייבש ולהמשיך)

נצפה את פרוסות החציל בקמח, ביצה ופירורי לחם (מומלץ להוסיף לפרורי הלחם מלח ופלפל), נטגן עד הזהבה ונעביר לנייר סופג. 

הרכבת המנה

מורחים כף וחצי של רוטב עגבניות במחבת קטנה או על צלחת ברזל, מניחים עליה את החציל.

מעל החציל 2 עלי בזיליקום, פרוסת גבינת תום וכף רוטב עגבניות.

ושוב: חציל וכך הלאה עד הגובה הרצוי. מגוונים פעם עם גאודה כבשים ופעם עם גבנית תום.

בסוף נפזר פרמזן ונכניס לתנור בחום של 180 מעלות לכ-20 דק׳. 

מוציאים, מסדרים את שערות החציל ומגישים. 

>> למתכונים נוספים של המחלבה מבית יצחק

בתיאבון!