קייק פופס ענבים
המצרכים:
אשכול ענבים
100 גרם שוקולד לבן
חצי כפית שמן צמחי
ספרינקלס
מקלות סוכרייה
אופן ההכנה:
מפרידים את הענבים ונועצים מקל סוכרייה בכל ענב. מכניסים אותם למקרר (או לכמה דקות למקפיא). ממיסים שוקולד לבן במיקרו או מעל אדים (בן מארי), מוסיפים שמן ומערבבים היטב. טובלים את הענבים בשוקולד, זורים סוכריות צבעוניות ומניחים לשוקולד להתקשות.
ענבים בשוקולד ובוטנים
המצרכים:
ענבים
100 גרם שוקולד מריר
חצי כפית שמן
רבע כוס בוטנים גרוסים
קיסמים או מזלגות עץ קטנים
אופן ההכנה:
נועצים קיסם בכל ענב ומכניסים למקרר (או לכמה דקות למקפיא). ממיסים את השוקולד ומערבבים עם שמן.
טובלים את הענבים בשוקולד המומס עד לאמצע. מפזרים בוטנים גרוסים על השוקולד ומניחים להתקשות.
כריך גבינה וענבים
המצרכים:
קרקרים עגולים
גבינת שמנת (אפשר בטעמים) או קממבר
ענבים, שלמים או חצויים
בזיליקום או נענע
אופן ההכנה:
מורחים גבינה על הקרקרים ומסדרים את הענבים. מקשטים בעלי בזיליקום או נענע ומגישים מיד.
זחלים
המצרכים:
גזרים או מלפפונים
גבינת שמנת
ענבים
פרוסות מוצרלה
טוש אכיל
אופן ההכנה:
חוצים את הגזרים או מלפפונים לאורכם. מכניסים גבינה לשקית זילוף ומזלפים פס של גבינה לאורך כל חצי גזר או מלפפון.
מסדרים את הענבים - לראש הזחל מניחים ענב עומד ולגוף ענבים שוכבים.
חותכים קליפת מלפפון לרצועות דקיקות, יוצרים שני חורים עם שיפוד בחלק העליון של הראש ומכניסים לתוכם את מקלות המלפפון (למחושים).
לעיניים: קורצים עיגולים קטנים מפרוסת מוצרלה. מציירים נקודה שחורה באמצע כל עיגול עם טוש אכיל, ומדביקים לפנים עם מעט גבינת שמנת.
שיפודי ענבים
משפדים ענבים על שיפוד, ומגישים. בשביל הגיוון, מומלץ לבחור בענבים צבעוניים שיהפכו את השיפוד לצבעוני וכיפי.