אומלט ממולא בפטריות וגבינה צפתיתבמקום לטגן חביתה עם פטריות בילט אין, מטגנים אומלט עם עירית בסגנון צרפתי, משחימים פטריות בחמאה ותימין ומוסיפים אותן וגם גבינה צפתית מעודנת אל תוך חתך שעושים באומלט. טוויסט קטן וחמוד לחביתה הרגילה
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 15/03/15 10:48
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1 מתחילים בפטריות: פורסים את הפטריות לפרוסות. מחממים במחבת גדולה מעט חמאה ושמן זית ביחד. מוסיפים את הפטריות, עלי תימין ומלח, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות משחימות. 2 טורפים 3 ביצים, מוסיפים כף מים, עירית קצוצה ומלח ומחממים מחבת נוספת. ממיסים חמאה במחבת ויוצקים פנימה את בלילת הביצים. מערבבים מעט, מטים את המחבת כך שהבלילה מכסה את כל שטחה. כשהשוליים מתחילים להתייצב, גוררים אותם אל מרכז המחבת ומטים את המחבת שוב כדי למלא את האיזור הריק בעוד בלילה). מנמיכים את האש ונותנים לתחתית להתייצב. משחררים את השוליים מעט בעזרת מרית ומקפלים קיפול מעטפה: מקפלים שליש מהאומלט לכיוון האמצע, וחוזרים על הפעולה עם הצד השני. הופכים לצלחת הגשה. 3 יוצרים חתך מרכזי במרכז האומלט, בעזרת סכין חדה. מפרידים מעט את הדפנות וממלאים, כמה שמצליחים, את האומלט בפטריות. מפזרים גם פטריות מעל ואת הצפתית המפוררת. אם נשארו פטריות וגבינה, מגישים אותן לצד האומלט. >> לכל המתכונים של השבוע |