1 מערבבים את כל התבלינים.
2 מחממים את שמן הזית בסיר עמוק ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הכרשה, מערבבים ומאדים כ-2 דקות.
3 מוסיפים את השום עם הג'ינג'ר, מערבבים ומאדים עוד כ-2 דקות.
4 מוסיפים את כל הירקות ואת תערובת התבלינים ומערבבים היטב.
5 מוסיפים מים, חומוס, אפונה מלח ופלפל, מכסים ומבשלים כ-15 עד 20 דקות, או עד שהירקות רכים. מצננים לטמפרטורת החדר.
6 לרוטב בשמל: מחממים את החלב עד סף רתיחה. בסיר אחר ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח והתבלינים ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב בהיר.
7 מוסיפים בבת אחת ובמהירות את החלב והיין, ומערבבים חזק עם מטרפה ידנית לקבלת תערובת אחידה ללא גושים (אם בכל זאת יש גושים, מסננים את התערובת לתוך סיר אחר). מבשלים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות. חשוב מאוד: אם התערובת מאוד סמיכה, מוסיפים מעט חלב חם ומערבבים היטב. רוטב הבשמל צריך להיות סמיך אך לא מדי.
8 הרכבת המנה: משמנים תבנית מלבנית במעט חמאה. מורחים כף של רוטב בשמל (חשוב שהוא יהיה חם), ומסדרים עליו דפי פסטה. מניחים על הפסטה כ-2 כפות גדושות של ירקות, ועליהם 2-3 כפות רוטב בשמל ומעט מתערובת הגבינות.
9 חוזרים על הפעולות האלה שלוש פעמים, ומסיימים עם פסטה, בשמל וגבינות.
10 מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את הלזניה כ-45 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!