פריטטה חלומי ותפוחי אדמהמה דעתכם על ביצים, תפוחי אדמה וגבינת חלומי פריכה מבחוץ ורכה מבפנים? קבלו את הפריטטה - החביתה הכי משביעה שיש שאמנם מתאימה לארוחת בוקר או בראנץ', אבל גם יכולה להיות בסיס נהדר לארוחת ערב מהירה לכל המשפחה
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 22/02/15 10:26
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מרתיחים מים בסיר. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות ומוסיפים לסיר עם מעט מלח. מבשלים כ-10 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך. מסננים. 2 במקביל, פורסים את גבינת החלומי לפרוסות ומטגנים אותה על מחבת (שיכולה להיכנס גם לתנור) עם מעט שמן, דקה-שתיים מכל צד עד שהיא מתחילה להשחים. מניחים בצד. 3 מוסיפים עוד מעט שמן או חמאה למחבת, ומטגנים את תפוחי האדמה כמה דקות, עד שהם מקבלים מעט צבע. מוסיפים למחבת את הבצל הירוק לעוד כ-2 דקות. 4 טורפים את הביצים, מוסיפים להן מעט מלח ויוצקים אותן למחבת. מערבבים ומוסיפים במהירות את החלומי המטוגנת על הביצים כשכבה עליונה (כדאי להשקיע מעט את הפרוסות בתוך הבלילה). מטגנים את הביצים רק עד שהשוליים מתחילים להתייצב. 5 מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות על תכנית גריל עליון ל-10 דקות, עד שהחלק העליון משחים והפריטטה יציבה. >> בפעם הקודמת הכנו קיש גבינת עזים עם עגבניות מיובשות וצנוברים>> הצביעו והשפיעו: מה תרצו שנכין בשבוע הבא? |