1 חוצים את העגבניות ומערבבים עם שמן הזית. מניחים בשכבה אחת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים מלח גס וצולים בחום של 200 מעלות כ-25 דקות, עד שהעגבניות צלויות היטב ותחתיתן מתחילה להיחרך. מניחים לקירור. לא מכבים את התנור.
2 כדאי להכין את הבצק בזמן שהעגבניות בתנור: מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד לקבלת בצק פירורי רך. אם הבצק יבש, מוסיפים כף שמן זית. אם הוא דביק, מוסיפים כף קמח.
3 מעבירים את פירורי הבצק לתבנית קיש בקוטר 22 ס"מ, משומנת היטב. משטחים ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. מחוררים את התחתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.
4 מעבירים את התבנית מהמקפיא ישירות אל התנור ואופים 10 דקות. מוצאים ומניחים לקלתית להתקרר מעט. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.
5 חותכים מגליל הגבינה שלוש פרוסות דקות מאוד ושומרים לקישוט. את שאר הגליל חותכים ל- 9-8 פרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ. מסדרים את הפרוסות על הקלתית שהתקררה מעט.
6 מגלגלים את עלי הבזיליקום יחד וחותכים לרצועות דקיקות. שומרים בצד כמה חצאי עגבנייה לקישוט. מערבבים את העגבניות, הבזיליקום והשום ומפזרים את התערובת בין פרוסות הגבינה.
7 טורפים היטב את השמנת עם הביצים, מלח ופלפל. יוצקים על המילוי.
8 מקשטים בפרוסות הגבינה ובעגבניות שנשמרו בצד. אופים כ-30 דקות בחום של 180 מעלות עד שפני הקיש יציבים וזהובים מעט. מחכים 15 דקות לפני שפורסים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל המתכונים לשבועות