נראה לי שאין דבר שהם אוהבים יותר להתעסק בו מאשר חותכני עוגיות. לעיתים קרובות (מדי) הם באים ומבקשים "אמא, תכיני בצק". לפעמים אני מתחמקת, ולרוב אני מכינה, בעיקר כי אין שקט ארוך יותר מאשר בזמן שבו ילדים מתעסקים בבצק. הבעיה הגדולה היא תוצר הלוואי - העוגיות. הבית מתמלא בעוגיות. וכשיש מלא עוגיות - אני אוכלת מלא עוגיות. ובפעם ההיא שהם ביקשו בצק - וכבר לא יכולתי לראות עוד עוגיות, אז הכנו בצק מלוח וממנו מאפים מלוחים וטעימים, ובלי לוותר על שימוש בחותכנים. המצרכים (50 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2 מעבדים במעבד מזון קוביות את הקמח, החמאה והמלח לתערובת פירורית (אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה). מוסיפים פלפל שחור, אשל, עירית ופרמזן, ומעבדים עד לקבלת כדור. 3 מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כסנטימטר אחד. 4 חותכים לפרוסות את גליל גבינת העזים, מסדרים מעל מחצית מהבצק ומקפלים מעליו את החצי השני. מסובבים את הבצק ב-90 מעלות ומקפלים שוב לחצי. מרדדים שוב למלבן בעובי כסנטימטר. ככה מטמיעים את הגבינה בבצק | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל5 חותכים לריבועים או לצורות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12-15 דקות, עד שמשחים. מרדדים. גם את זה הקטנים יכולים לעשות לבד | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכלבקרו בבלוג של שרית - Misspetel >> בשבוע שעבר הכנו עוגיות מירקות ופרמזן>> לכל המתכונים לשבועות |