השוק של עראבה בגליל התחתון, ליד סחנין, הוא שוק קטן, אבל מאוד ססגוני ומלא בתוצרת חקלאית מקומית יפהפייה - ירקות בלאדי, פירות וצמחי תבלין טריים, כולם מהגידולים של תושבי הכפרים בסביבה. בדומה לטיול שלי בשוק של עכו, גם פה מצאתי את עצמי מדברת עם אנשים שכרגע פגשתי ומקבלת מהם רעיונות איך ומה לבשל עם כל הטוב שסביבי.
המצרכים (6 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מתחילים בהכנת הרוטב: מערבבים היטב את כל החומרים ושמים בצד. 2 שמים בכלי עמוק 2 כפות שמן זית וכפית מלח ומערבבים בתוכו בעדינות את העגבניות החצויות. מרוקנים את העגבניות לקערה נפרדת ובשמן והמלח הנותרים מערבבים את השומר. נזהרים שהוא לא ייתפרק. 3 מחממים פלנצ'ה או מחבת לטמפרטורה גבוהה (אך לא מדי) ומניחים עליה את העגבניות מצידן החתוך למשך דקה, עד שהן מתרככות. מוציאים ושמים בתוך כלי עמוק. 4 מניחים על הפלנצ'ה את השומר ומטגנים אותו להתרככות. הופכים אותו פעם אחת באמצע הטיגון. מעבירים לכלי עם העגבניות. 5 מוסיפים את הרוטב לירקות, טועמים אם חסר מלח ופלפל ומתקנים תיבול. חשוב להשאיר את הסלט בחום החדר. 6 פותחים את הבגט לאורכו ובצדו התחתון מורחים גבינת עזים. מעל הגבינה מניחים מהסלט ומעל בולגרית מגוררת. סוגרים עם הפרוסה השנייה ומגישים. >> בשבוע שעבר הכנו עלי גפן נהדרים |