1 שוטפים את הפלפלים ומנגבים אותם. נועצים מזלג בכל פלפל, מניחים על הרשת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. חשוב להניח תבנית ונייר אפייה מתחת כדי שהתנור לא יתלכלך.
2 לאחר 15 דקות הופכים את הפלפלים כך שכל צד שלהם יהיה זהוב. זמן הקלייה צריך להיות כ-35-40 דקות.
3 מוציאים את הפלפלים מהתנור ובעזרת סכין מסירים את הקליפה ואת הגרעינים.
4 חותכים לרצועות, מעבירים לקערה ומוסיפים את השום, השמיר, שמן זית, מלח ואת הצפתית.
5 מכסים ומניחים לילה במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!