המצרכים (8 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 החצילים: קוטמים את הקצוות של החצילים. זורקים את החלק העליון ואת התחתון חותכים לקוביות. מניחים את החצילים על קרש חיתוך וחותכים חתיכה מהצד שלהם, ליצירת בסיס יציב. את החתיכה שהוסרה חותכים גם כן לקוביות. פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ. מניחים בתבנית עם נייר אפייה, מזלפים מעל את שמן הזית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-15-20 דקות, עד שפרוסות החצילים מתרככות. מניחים בצד לצינון. 2 הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-4 דקות עד שהוא מתרכך מעט. מוסיפים את השום ורסק העגבניות ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים את האורגנו, העגבניות המשומרות והטריות, קוביות החציל ו-1/2 כוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר במידת הצורך. הגבינות עצמן מלוחות, ועל כן הרוטב לא צריך להיות מלוח מאוד. מניחים לצינון. 3 הלזניה: מחממים תנור ל-180 מעלות. יוצקים מצקת רוטב אחת בתבנית פיירקס עמוקה (20X20 ס"מ) ומפזרים את הרוטב באחידות בתחתית בעזרת מרית. מעל הרוטב מניחים שכבה אחידה של פרוסות חציל. 4 מעל החציל מפזרים את גבינת הפטה המגוררת. יוצקים מעל 3 מצקות מהרוטב, משטחים, ומעל הרוטב מסדרים שכבה נוספת של חצילים. מעל שכבת החצילים השנייה מפזרים באחידות את גבינת העיזים ו-3 מצקות מהרוטב, ובונים שכבת חצילים עליונה. סה"כ ישנן 3 שכבות חצילים ו-3 שכבות גבינה ורוטב. 5 מעל שכבת החצילים העליונה יוצקים את הרוטב שנותר ונועצים בו את כדורי המוצרלה באחידות. 6 מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-20-30 דקות, עד שהגבינה נמסה והמוסקה מבעבעת. נותנים למוסקה להצטנן מעט ופורסים למנות. 7 ניתן לפזר בין שכבה לשכבה 2 כפות פירורי לחם. >> סלט פלפלים קלויים עם גבינה צפתית
|