קיש גבינת עזים, עגבניות מיובשות וצנובריםמתי לאחרונה הכנתם לעצמכם קיש גבינות עשיר וטוב? התשובה היא כנראה מעולם לא - הרי קיש גבינות זה דבר שמכינים רק לאורחים. אז לא עוד: הוא קל להכנה, הוא טעים בטירוף, והוא מושלם לארוחת הערב שלכם היום
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 15/02/15 10:49
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק הפריך:
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים בצק פריך: מניחים בקערה של מעבד מזון עם להב מתכתי קמח ומלח. מעבדים קצרות ומוסיפים את קוביות החמאה הקרה. מעבדים בפולסים, עד שהחמאה מתפוררת ומתערבבת בבצק, אבל עדיין אפשר לראות חתיכות שלה - לא יותר מ-15 שניות של פולסים. מוסיפים מחצית מהמים ומעבדים. אם הבצק נשאר יבש, מוסיפים את החצי השני. למרות שהבצק יהיה פירורי, הוא צריך להתאחד ביד שלכם כאשר אתם צובטים אותו. 2 פורשים יריעת ניילון נצמד על השיש, שופכים עליה את פירורי הבצק ומועכים אותם לדיסק שטוח. סוגרים עם הניילון הנצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה (אבל מוטב שעה). חשוב לא להתעסק עם הבצק יותר מדי. 3 מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרדדים את הבצק הקר על משטח עבודה מקומח ומעבירים לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ. מסירים שוליים מיותרים ודוקרים את הבצק שבתחתית התבנית במזלג. מכסים את הבצק בנייר אפייה או נייר אלומיניום ושופכים על גביו משקולות אפייה או קטניות יבשות. אופים 5 דקות מכוסה ועוד 5 דקות לא מכוסה. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. 4 מוציאים את הבצק מהתנור לצינון ובינתיים מכינים את המלית: פורסים את גליל גבינת העזים לפרוסות עגולות (רוצים פרוסות עגולות יפות? פרסו אותו בעזרת חוט דנטלי ללא טעם) וקוצצים את העגבניות המיובשות ואת עלי הבזיליקום. שומרים כמה עיגולי גבינה בצד ומפזרים על הבצק את הגבינה, את העגבניות ואת הצנוברים. 5 טורפים בקערה את השמנת, הביצים, השום והמלח לתערובת אחידה. יוצקים אותה על גבי הגבינה, העגבניות והצנוברים, מניחים מעל את עיגולי הגבינה ששמרנו בצד ומפזרים מעל את הבזיליקום הקצוץ. 6 אופים 30 דקות על חום 180 מעלות, עד שפני הקיש מזהיבים והמלית מתייצבת. מחכים עד שהקיש מעט יצטנן לפני שחותכים אותו לפרוסות. >> בפעם הקודמת הכנו לחם יוגורט מהיר>> לכל הארוחות של השבוע>> הצביעו והשפיעו: מה תרצו לאכול בשבוע הבא? |