טוסט גבינה הוא אולי אחד המאכלים הכי פחות מוערכים בעולם. עם יד על הלב, כשאתם חושבים על טוסט, מה עולה לכם בראש? 2 פרוסות לחם (או בייגל), קצת "רוטב פיצה" תעשייתי במקרה הטוב או קטשופ במקרה הרע, פרוסת גבינה צהובה פושטית, קצת זיתים ושלום על ישראל. 7 דקות בתוך טוסטר לחיץ ויש לכם ארוחת צהריים שאולי תשביע אתכם, אבל היא לא מאוד מיוחדת.
דווקא במרווח האלו של שתי פרוסות הלחם החמות, מסתתרות כל כך הרבה אופציות לשדרוג, שזה פשוט לא נורמלי לא להכין טוסטים מושקעים. יש כמה עקרונות בסיסיים שכדאי לאמץ, והדרך אל הטוסט המשודרג הולכת להיות קלה במיוחד:
תשקיעו בגבינה
לא רק צהובה רגילה. כל סוג גבינה בעולם נמס באופן טוב (להוציא גבינות לבנות כמובן) – גבינות בקר, כבשים עזים. גבינות קשות, חצי קשות, עם עובש ובלי, חריפות, מתובלות ופשוטות. לכל גבינה טעם משלה שנותן נופך אחר לטוסט.
תשקיעו גם בלחם
לא עוד לחם אחיד או פיתה יבשה. תנו לנו לחמנייה טעימה, חלה מתוקה, לחם שיפון, שחור, עם תוספות או בלי אפילו פרוסות בגט ארוכות יהיו נהדרות.
תנו בממרחים
די עם הקשטופ. רוצים עגבניות? השתמשו במעט רוטב עגבניות ביתי, או בממרח עגבניות קנוי. גם פסטו, טפנד זיתים, ממרח פלפלים קלויים, הריסה, חרדל, חמאה טובה (גם בשכבה החיצונית של הלחם!) ואפילו מיונז עושים את העבודה.
תוספות
אלוהים נמצא בפרטים הקטנים: זיתים פרוסים או פטריות זה אחלה, אבל זה קצת משעמם. לכו על בצל מטוגן, ירקות טריים, עשבי תיבול, גבינה מלוחה (מעט), אפילו תרד מאודה (או טרי) יכול להוסיף המון לטוסט. האמיצים מבינכם יכולים לנסות גם לשלב פירות, בעיקר עם גבינות חריפות.
הנה כמה דוגמאות התחלתיות. מכאן תתחילו להתפרע:
- טוסט מבגט עם גבינת ברי, חרדל ופלפלים אדומים קלויים.
- טוסט מחלה עם גבינת שמנת, סלמון מעושן ועשבי תיבול
- טוסט מלחמניית סקונס עם גבינה צהובה, ביצה מקושקשת ועגבנייה
- טוסט עם גבינה כחולה (סטילטון, רוקפור, קרומבוזולה, גורגונזולה) ואפרסקים פרוסים
- טוסט מחלה עם גבינת עזים (כזאת שמגיעה בגליל), עגבנייה ורוקט
- טוסט מלחם שיפון עם המון בצל מטוגן, חמאה וגבינת צ'דר
- טוסט מלחם לבן עם חמאה, פרוסות מוצרלה (לא נוזלית) וממרח כמהין
- כריך בפיג'מה: פרנץ' טוסט משודרג עם מילוי גבינה. למתכון לחצו כאן
יש לכם רעיונות משלכם? ספרו לנו בתגובות