חציל הוא ירק נפלא. אני קוראת לו "הירק הוורסטילי" כי הוא פשוט הולך מצויין עם כל דבר – מיונז, טחינה, בשר, גבינה, סויה, מיסו ואפילו בתוך ריבה. הפעם החלטתי לשדך אותו עם יוגורט ונענע – אותו חציל מוכר אבל בגרסה יותר מרעננת ומעניינת. תוספת של רימונים ופטה עם קצת פלפל ירוק חריף היא מתבקשת מבחינתי, והרי לכם שילוב נפלא של טעמים שמאתגר את החיך שלנו. אני ממליצה להגיש את הסלט הזה עם פוקאצ'ה, לחם טוב או לאפה, ואיזה כוסית ערק בצד.

סלט חצילים יוגורט ונענע (צילום: אפיק גבאי)
סלט חצילים משודרג של גילי, עם המון תוספות טעימות | צילום: אפיק גבאי

סלט חצילים, יוגורט ונענע עם רימונים וגבינת פטה

המרכיבים:
2 חצילים, בינוניים
1 גביע יוגורט בסגנון יווני
חופן עלי נענע, קצוצים דק
1 שן שום, כתושה
3 כפות שמן זית
מלח, לפי הטעם
1/2 כוס גרעיני רימון
100 גר' גבינת פטה
1/2 בצל סגול, פרוס דק
1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
מעט עלי נענע קרועים, לקישוט

אופן ההכנה:

1. קולים את החצילים בשלמותם בתנור גריל או על אש גלויה עד שהם חרוכים מבחוץ ורכים מבפנים. מצננים מעט. חותכים לאורכם ובערת כף מרוקנים את כל בשרם. מסננים את החצילים במסננת דקה עד שרוב הנוזלים יצאו.

2. מועכים את בשר החצילים עם סכין או מזלג עד לקבלת סלט אחיד אך לא חלק מידי.

3. מערבבים יחד בקערה את החצילים, היוגורט, הנענע הקצוצה, השום ו-2 כפות שמן זית. מתבלים במלח לפי הטעם.

4. להגשת הסלט: שמים שכבה נדיבה של הסלט בצלחת שטוחה. מפזרים מעט פרוסות בצל אדום ופלפל ירוק חריף, גרעיני רימון ומפוררים גבינת פטה. מקשטים במעט עלי נענע קרועים ומזלפים כף שמן זית.

5. מגישים עם לחם טוב.

>> בשבוע שעבר הכנו פאייה של עוף ונקניקיות צ'וריסו
>> באה בריא: מג'דרה מאורז מלא ושעועית מש

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים