ערוץ היוטיוב שצוחק על השפים
בשבועות האחרונים הסתובבו כמה סרטונים ברשת, בהם רואים שפים בריטים מתנהגים כמו חמורים. גורדון רמזי הכין פנקייק כושל וג'יימי אוליבר הראה את השיטות המגושמות שלו לחיתוך וקיצוץ בצל. מודה ומתוודה – לא הבנתי למה זה מצחיק, ובגלל זה לא שיתפתי אתכם בזה. רק עכשיו, עם הסרטון החדש של ערוץ "Yes it's funny", בו רואים את נייג'לה לוסון מכינה מנה דוחה, הבנתי שזו בעצם עבודת עריכה מתוחכמת, עם כמה צילומי השלמה של כפילי ידיים וגוף.
נייג'לה, בחושניותה המפורסמת, מכינה מנה של עיגולי פסטה משומרים עם קטשופ ואנשובי וגוהרת עליה כאילו הכינה לפחות אוסובוקו אלוהי. הקטעים המקוריים לקוחים מתכנית הבישול האחרונה שלה "נייג'ליסימה" (שמשודרת גם בשידורים חוזרים ונטחנים וחוזרים שוב בערוץ האוכל הישראלי), שגם ככה חטפה חיצים מאיטלקים וסתם אנשים עם מינימום הבנה באוכל שטענו שהתכנית נחמדה והכל, אבל המתכונים שהיא מצגה כאיטלקיים הם ממש לא כאלו. כל זה אחלה והכל, אבל החבר'ה הישראלים שצוחקים על קרין גורן ואהרוני מצחיקים פי 1,000.
ממלכת ווס אנדרסון
כדי לאהוב סרטים של ווס אנדרסון צריך להיות אחד מהבאים: בת, היפסטר בדרגה כזו או אחרת, סוף רשימה. מי מאלו שרוצה לטעום קצת מהקסם האנדרסוני בחיים האמיתיים יכול לקפוץ למילנו, איטליה, שם הוא פתח בר-בית קפה חדש. התיאור של בית הקפה, Bar Luce, נשמע כמו תיאור מושלם של אחד מהסרטים שלו: הוא נבנה על מזקקה משנת 1910, פראדה לקחו עליו חסות, הוא מעוצב בדקדוק כמו לאונג' איטלקי משנות החמישים עם רהיטי וינטג' ויש בו מכונת פינבול של סטיב זיסו. אם יגידו לי שיש שם פונוגרף פעיל, שהתפריט נכתב בעט נוצה ושהמלצרים לבושים בפראק – אני לגמרי אאמין.
קוביזם
כווולם עשו לזה share אצלי בפיד אתמול בערב: זוג אמנים הולנדים חתכו אוכל טרי ולא מעובד ל-98 קוביות מושלמות וצילמו אותן בצורה אסתטית במיוחד. זה יפה, זה מהפנט וזו תרופה מושלמת לבעלי OCD קשה. לעוד תמונות.
הצצה לעולם אחר
כתב של Vice יצא לסקר את העימות בין לבנון לישראל מהצד הלבנוני. בגזרה הבטחונית בסוף לא קרה כלום, אז הוא יצא לבדוק את סצנת האוכל המקומית. אני רוצה שלום רק בשביל משלוח של הלחמג'ון הזה.
מקבץ שמנמנים
לזניה של 100 שכבות, זה דבר וזה טעים כפי הנראה ∎ קרואסון פיצה. מתברר שזה דבר בסטארבאקס ∎ קצת כמו קופת אקספרס: מקדונלד'ס מתחילים להגביל את כמות המוצרים שאפשר להזמין דרך חלון הדרייב ת'רו. כי יש גבול ∎ האיש, הלא שמן הזה, אוכל בוריטו במשקל של כ-2.2 ק"ג ב-2 דקות. קלקול הקיבה שאחרי ייקח לו קצת יותר ∎ מה שזה לא יהיה, יש פה 38,810 קלוריות. כמעט כמו קרואסון של לה גאטרי.
ועוד יותר קטנים:
נקודה למחשבה: אם אנחנו אוכלים פירות בלי גרעינים, איך מגדלים עוד כאלו?
לא ברור לי אם העולם צועד קדימה או אחורה, אבל בעוד שבוע אנשים יוכלו להזמין פיצה מדומינו'ס דרך טוויטר ובאימוג'י. ~ פיצה, פרצוף מרוצה עם לשון בחוץ, יד עושה לייק, קקי מחייך ~
אתר Food Best העלה אייטם על המבורגרים ברחבי העולם. כן, גם ישראל שם עם אגאדיר. סליחה, אדגיר – רשת שכנראה רק הם שמעו עליה.
ספרי הבישול העצובים בעולם :(
זה יפה: חשבון אינסטגרם שמשלב בין איורים ואוכל.
תודה לכם שפים היפסטרים, בזכותכם יש עלייה במכירות של רשתות מגן לזקנים. כי אף אחד לא רוצה שיערה שחורה ומתולתלת בתוך הטאקו דג בטמפורה ברוטב סרירצ'ה שלו.
איך אני אוהבת שמנסים לכתוב אייטמים חדשניים בכוח. רוצים לחתוך ירקות מהר ובאופן מקצועי? כדאי שתשתמשו בגלגלת פיצה. אולי לא, אפילו הבחור בסרטון מתקשה.
למתעניינים: דברים שעובדי מטבח צריכים להסביר לאנשים שמעולם לא דרכו במטבח מקצועי.
זה די גאוני: קיקסטארטר של בקבוקי מים מתקפלים.
אנתוני בורדיין בדרך לספר בישול חדש.
ולסיום: הרגשתי בדיוק.