קים ג'ונג און, אילוסטרציה (צילום: rtr, אילוסטרציה)
קים ג'ונג און, אילוסטרציה | צילום: rtr, אילוסטרציה

פיונגיאנג, חוצות אדינבורו

חוץ מלהחזיק קצר מדינה שלמה, להחזיק אוסף נעלי נייקי ולאיים להשמיד את ארצות הברית, קים ג'ונג און הוא גם בעל עסק. מתברר שהרודן הצפון קוריאני מחזיק רשת מסעדות בשם "פיונגיאנג", לה יש סניפים בהולנד ובסין. בידיעה שפורסמה השבוע נטען כי קים מתכנן לפתוח סניף נוסף למסעדה בארץ שהביאה לנו את חמת החלילים והחצאיות הגבריות – סקוטלנד.

ולמה סקוטלנד? מתברר שאחד הדברים שהרודן השמנמן אוהב במיוחד זה וויסקי סקוטי משובח, לכן מבחינתו סקוטלנד היא לחלוטין המקום הבא. ומה בתפריט? מטעמים צפון קוריאניים מסורתיים הכוללים עוף, חזיר, דגים ופירות ים וירקות. אה, וגם בשר כלב, וספציפית יותר – מרק כלב. כל ההכנסות מסניפי הרשת הן קודש למדוכאי המשטר הטוטליטרי. סליחה, הולכות ישירות לחשבונות השלטון, אותם מנהל אגף סודי בממשל בשם משרד 39. והמשפט האחרון הוא ממש לא בדיחה. אז בפעם הבאה שאתם בחלק הצפוני של האי הבריטי, אל תשכחו לקפוץ לאיזה מרק רטריבר, אחרת המשפחה של מנהל הסניף תישלח למחנה עבודה.

>> בואו לפייסבוק שלנו

קבלו טיפ: צריכים לשלם לכם יותר

הסרטון הזה אמנם מדבר על תרבות הטיפים האמריקאית, אבל כל העניין הזה תקף לחלוטין גם בישראל: חייבים לבטל את תרבות הטיפים. לא בגלל שאנחנו ממזרים קמצנים (אנחנו קצת, אבל זה לא קשור), אלא בגלל שאנחנו מאפשרים למעסיקים לשלם לעובדים שלהם פחות ולהסתמך על הלקוח שישלים להם את המכסה למשכורת נורמלית.

עוד באוכל טוב:

אפילו השמן נראה טוב

סרטון האוכל הזה של מרקס אנד ספנסר כל כך משכנע אותי לעלות על הטיסה הראשונה ללונדון ולצעוד לתוך אחד הסופרים המאובזרים שלהם, שאני סולחת להם על מוזיקת הניינטיז הנוראית שהם שידכו לו. והנה עוד אחד יפהפה מבית היוצר שלהם.


בקבוק אדום, פקק ירוק – בדיוק כמו הפלפל החריף

מכורים לסרירצ'ה (יש להגות: סירצ'ה), או לחלופין, מעולם לא שמעתם את המילה הזאת אבל מעוניינים להרחיב את אופקיכם? האיש הקטן שבסרטון אחראי לאחד מהטרנדים הקולינריים הגדולים ביותר, בעולם בכלל ובארה"ב בפרט, בשנים האחרונות. אגב, נראה לי שפיצחתי את עניין הרוטב הזה: אתה שם טיפה וזה ממש חריף, ואז אתה שם עוד טיפה וזה עוד יותר חריף, ואז אתה שופך את זה על עצמך ומתפלש בזה. ואז אתה בוכה.

ועוד יותר קטנים:

מרתה סטיוארט וסת' מאיירס ממש גרועים בלהכין שייק ירוק.

אחרי שלימד אתכם לאפות ולבשל על פי יחסים קבועים, מחבר ספרי הבישול מייקל רולמן רוצה שתתחילו לבשל עם מריחואנה.

"קפה ארומה, ממוקם במבנה ישן, באיזור הקרוי 'המושבה הגרמנית' בחיפה, שופץ בצורה שמשלבת עתיק ומודרני... הצוות חביב ונעים גם כהוא עמוס בעבודה (עם חיוך!!!)... מבחר האוכל המהיר הוא גדול ובמחיר סביר ביותר עם אפשרויות 'לקחת לדרך'. מומלץ!". זאת הייתה ביקורת אמיתית של 5 כוכבים על ארומה בחיפה מתוך אתר Rest. הנה עוד כמה ביקורות של 5 כוכבים שגולשים נתנו לרשתות מזון מהיר בארצות הברית, כמו ברגר קינג, מקדונלד'ס ועוד. 

צפייה מחודשת ב"בנות" מעלה הרבה תהיות: מתי שושנה תקבל ספין אוף, מה יקרה בין האנה לאדם והאם לינה דנהאם שונאת את עצם קיומו של הבראנץ'?

כששינו את המרקם הג'לטיני של מעדן באדי, שתקתי. כשהחטיף "מוגזם" ירד מהמדפים, שתקתי. כשלקחו לי את ביצת הקינדר המקורית, גם שתקתי. בדיעבד, אולי הייתי צריכה להגיד משהו, כי כשהעלו את המחיר ושינו את המתכון לביצי השוקולד של קדבורי, האינטרנט לא שתק.

האמנית שרה דה רמר יצרה מוטציה היברידית מוזרה מחיות והאוכל האהוב עליהן. לסקרנים

רעיון גאוני?

A photo posted by BuzzFeed (@buzzfeed) on


ולסיום, למישהו יש מתכון טוב לתה?

>> בפעם הקודמת למדנו מה הטעם של מי חמוצים מוגזים