הייטרס גונה הייט
סמנו ביומנים: בינואר הקרוב מקדונלד'ס מתכוונת להשיק סלוגן חדש – Lovin' Beats Hatin', שמתווסף ל-I'm Loving it מ-2003. אחרי הסרט "לאכול בגדול" של מורגן ספרלוק והביקורת העולמית על טיב האוכל שלהם והתרומה המעטה שלו לתזונה, מקדונלד'ס ניסו למצב את עצמם כבריאים יותר והכניסו סלטים וירקות לתפריט. אבל נראה שבשנים האחרונות, אחרי שפרשת הפינק סליים התפוצצה, עיקר המאמצים שלהם מתרכזים בלנסות להראות לעולם שהם ממש בסדר, ואפילו שהם לא מגישים מזון גורמה – הם לא מגישים לנו זבל מוחלט אלא אוכל מרכיבים איכותיים.
אז לפני שנתיים הם יצאו בסדרת סרטונים שמראה איך מכינים בבית ביג מק בבית ואיך גורמים לביג מק מאחד הסניפים להיראות מגרה לפרסומת ובסיבוב הנוכחי של הקמפיין שלהם הם שכרו את גרנט אימהרה מ"מכסחי המיתוסים" שייכנס למפעלי הבשר שלהם ויראה שהכל בסדר ואין שום פינק סליים ברקע. הסלוגן החדש אמור ללוות את הנוכחי ולהדגיש את ה-"lovin'" על פני ה-"Hatin'", כי למה להוציא אנרגיה שלילית אם אפשר פשוט לאהוב?
אבל מה שמקדונלד'ס שוכחים מלכתחילה זה ששום סלוגן לא ישנה את העובדה שמדובר בפאסט פוד על גבול הג'אנק פוד. נכון, יש בהמבורגרים שלהם 100 אחוז בקר, ועדיין. גם המשקאות הממותקים המוגדלים, הקינוחים (בארצות הברית אפשר למצוא פנקייקס לארוחת בוקר וסינבון) וגם משקאות הקפה המוגדלים עם הקצפת לא מועילים לאף אחד. נכון, אפשר למצוא את כל אלו גם ברשתות אחרות, אבל לצער מקדונלד'ס, עם כוח גדול באה גם אחריות גדולה, וכשלקוחות עניים, שלא יכולים לממן אוכל בריא יותר, נאצלים לאכול המבורגרים זולים על בסיס קבוע – צריך יותר מסלוגן כדי לעשות שינוי.
אגב, בטוויטר כבר עפו על הסלוגן החדש. ציטוט אהוב: "הייטינ' עדיף על מחלת לב".
אגב 2, למה הייטינ' אם אפשר להעיף כיסאות במקדונלד'ס כי נגמר האג מקמאפין?
משחקי הפיטום
בואו נדבר רגע על שיגעון: אין מילה אחרת שמסוגלת לתאר מדוע האופה הבריטית הזאת הכינה עוגה בגודל טבעי של ג'ניפר לורנס, בדמותה של קטניס אוורדין מ"משחקי הרעב". העוגה, מטר שמונים של פחמימות, לקחה חודשיים וחצי של הכנות ומכילה 150 ביצים, כמעט 10 ק"ג קמח וחמאה, 5 ק"ג של שוקולד ו-50 ק"ג של סוכר – ללא ספק כמות חומרים שהייתה יכולה להאכיל את מחוז 12 במשך חודשים.
טוב, אז שיגעון זו לא הסיבה היחידה שהעוגה הזאת הוכנה - הייתה גם תחרות ארצית לאופים. האופה, לארה קלארק, זכתה במקום הראשון ובתהילת עולם רגעית מאוד באינטרנט, לפחות עד השנה הבאה, שבה אני צופה שתכין עוגה בגודל טבעי של הישבן של קים קרדשיאן.
זונדר, מאחוריך
אחת מהמסעדות המולקולריות המפורסמות והמצליחות בעולם היא אליניה בשיקגו, ארצות הברית. באליניה מגישים מנות כל כך שאפתניות, שהסטון בלומנטל נראה לידם כמו ילד שמשחק בקובבות – כמו בלוני הליום אכילים ועלים מעור צבי. אדם נורמלי מן היישוב בשם אלן המבורגר, החליט לשחזר בבית שלו את כל המנות מספר הבישול שלהם, המכיל מעל 400 עמודים, 107 מנות ומעל 400 מרכיבים. לקח לו חמש שנים ואלפי שעות לסיים את הפרויקט, שבהן השיג כלים וחומרים מיוחדים שקשה למצוא בשביל המנות ואפילו ריתך ובנה בעצמו חלק מהמכשירים שבהם השתמש. אשתו, אגב, לא נורא עפה על מה שהוא עשה.
ועוד יותר קטנים:
ג'ון אוליבר מחרפן את קוקי מונסטר.
בחן את עצמך: האם זה M&M, או סקיטלס? הצלחתי 5 מתוך 7.
האנשים האלו דומים לדונאטס.
מקסים: כורי מלח תת קרקעי בהרי האפלצ'ים.
משכנע: גברת שטופת דת מסבירה (בפירוט רב עם פלקטים) למה משקה האנרגיה "מונסטר" הוא משקה השטן.
כל החלומות שלי התרכזו למוצר אחד: מצעי פיצה.
חג ההודיה האמריקני מתקרב, הנה כמה עוגות שעדיף ש*לא* תביאו לארוחה.
ולסיום, גם חג המולד מתקרב, האינטרנט נכנס לכוננות (מכאן):